Grillvänliga matlådor

Är du nyfiken på hur vår grillvänliga matlåda ser ut? Kolla upp den här.

Matlådor till grillfesten

På sommaren börjar solen skina starkare och i takt med att temperaturen kryper uppåt kan du nästan känna doften av grillmat i luften. Vi har allt du behöver för en lyckad grillfest – från det bästa grillade köttet och grönsakerna, till rekommenderade temperaturer och allmänna grillknep.

Grillsäsongen är inte bara en tid på året; det är en anledning att samla vänner och familj, njuta av god mat och skapa varaktiga minnen. Det vill vi kombinera med vår enkla matlåda.

Familjelådan har blivit sommarvänlig. Det är ett bra alternativ för familjerna som inte behöver handla när grillsäsongen plötsligt är här. Du kan få den levererad direkt till dörren, oavsett om det är till sommarstugan, husvagnen eller garageuppfarten. Valet är ditt.

Är du redo att grilla?

Att välja rätt grill är det första steget mot en lyckad grillsäsong. Självklart ska du välja en modell som passar dina behov och din livsstil. Tänk efter. Gillar du den traditionella kolgrillen som ger din mat en äkta röksmak, föredrar du bekvämligheten med en gasolgrill eller är du på språng med en engångsgrill? En elgrill kan också vara ett bra val för den som bor i lägenhet eller har begränsat med utrymme utomhus..

Budgeten är också en faktor att ta hänsyn till. Även om ett högre pris ofta återspeglar bättre kvalitet och fler funktioner, finns det fortfarande många bra prisalternativ där man inte kompromissat med kvaliteten. Så tänk på allt från grilltyp till storlek, material, temperaturkontroll, extrafunktioner och pris – så kan du hitta den grill som bäst passar dina behov.

Kött till grillen – Vad är gott?

Det finns inte mycket kött som inte blir bättre när det grillas. Vi har gjort en översikt över goda möjligheter och hur du bäst grillar ditt kött.

  • Det är svårt att inte tänka på korv och stek när man pratar om grillning. Använd korvar av hög kvalitet med en bra kryddblandning. När det gäller steken är hemligheten för bästa möjliga smakupplevelse att använda kött med hög fettprocent.
  • Kyckling och kalkon är bra alternativ för den som letar efter lättare grillalternativ. Använd en god marinad till kycklingbröst, så undviker du att köttet blir torrt.
  • Fläskkött är alltid en vinnare på grillen, och i synnerhet revbensspjäll, pulled pork, kotletter och fläskfilé får en smak och saftighet som är svår att motstå. Att marinera köttet i kryddor eller en god BBQ-sås är perfekt för en extra nivå av smak..

Vardagslådan

Från 850,70 kr / vecka 
VÄLJ MELLAN Frukost, lunch, middag och snack
Enkel vardag
Populäraste

Familjelådan

Från  599,00 kr / vecka
VÄLJ MELLAN 13 Olika rätter varje vecka 3-5 dagars mat i veckan 2-5 personer
Tid till familjen

Viktminskningspaketet

Från 1 178,00 kr / vecka

BaserAS PÅ EN 5-DAGARS MÅLTIDSPLAN

Frukost, lunch, middag och snack
Beställ här

Sommarpaket

4 159,72 kr över 4 veckor
4 VECKORS SOMMARPAKET Viktminskningspaketet 3 dagars smoothiekur Träningsplan.
Kickstarta sommaren

Smoothiepaket

750,00
Perfekt att läska sig med i de varma månaderna. Nog för en 3-dagars smoothiekur eller när du bara är sugen på något uppfriskande.
Säsongsbaserat

Vinn en matlåda

Prenumererera på vårt nyhetsbrev
Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev och var med i tävlingen om att vinna en valfri matlåda.
Anmäl dig här

Hur mycket kött per person?

Det kan ofta vara ett dilemma att bedöma hur mycket kött som ska serveras, när dina gäster varierar från köttälskare till vänner med en mer återhållsam inställning. Att hitta rätt mängd kan vara en utmaning.

En tumregel är att en komplett middag är cirka 600 till 800 gram per person. Inom detta intervall beror det vilka rätter man valt, hur mycket av detta som är kött.

Till exempel är 150 gram pulled pork ofta tillräckligt för en person, för stek kan du behöva öka mängden till 150-250 gram, beroende på dina gästers förväntningar. Det här har vi förstås tagit hänsyn till i våra måltidspaket.

Grillade grönsaker tar grillningen till nya höjder

Att grilla grönsaker är ett utmärkt sätt att njuta av sommarens fräschör och samtidigt tillföra färg och näring till din måltid. Vissa grönsaker lämpar sig bättre för grillen än andra. Robusta grönsaker som paprika, zucchini och aubergine. Att grilla grönsaker är ett utmärkt sätt att njuta av sommarens möjligheter och tillföra både färg och näring till din måltid. Vissa grönsaker är bättre lämpade för grillen än andra. Lite rustika grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, majskolv och sparris är perfekta eftersom de håller värmen och blir extra läckra med en grillad yta.

För bästa resultat skär du grönsakerna i någorlunda lika stora bitar och säkerställer ett jämnt flow i tillagningen.

Grillade grönsaker kan serveras på många olika sätt: som en del av ett grönsaksfat, som topping eller till och med som en egen huvudrätt, särskilt när de är fulla av smak. De kan också skäras i mindre bitar och läggas i sallader eller wraps för en lite rökig och somrig touch. Det här är vi stolta över att kunna erbjuda dig.

Hur varm ska grillen vara?

Sedan gasolgrillens intåg på uteplatsen har det pågått en kamp mellan kol- och gasolgrillens förespråkare. I vissa situationer kan en kolgrill nå högre temperaturer och ge en extra dimension av röksmak, men gasolgrillen är känd för sin bekvämlighet. Den värms upp snabbt och kan stängas av och packas undan nästan lika snabbt.

Den enkla användningen gör gasolgrillen till en favorit i en hektisk vardag. Med en gasolgrill är det otroligt enkelt att justera temperaturen, särskilt om den är utrustad med en termometer.

På så sätt kan du anpassa värmen exakt efter vad du tillagar. En praktisk riktlinje är att biffar och liknande ska grillas vid en temperatur på 180-200 grader, medan kött som behöver tillagas under längre tid blir bäst vid 120-150 grader.

Packa Ur

Ta ur köttet

Grilla Köttet

Servera

Vill du prova vår matlåda som är perfekt för grillen?

Under sommarperioden kan du fortfarande få den enklaste lunchlådan levererad till din dörr. Den kan göras som vanligt, men också som en grillvänlig lunchbox. Vi på BetterFeast vill ge dig ännu mer tid för semester och kvalitetstid med familjen.

Vi levererar till dörren

Alltid kyld hemleverans

Snabb tillagning

Vad säger våra kunder om BetterFeast

Vi är så otroligt nöjda

“Vi är så otroligt nöjda, det går faktiskt inte att beskriva. Tack vare Betterfeast familjelåda slipper vi att planera, handla och laga vardagsmaten. Men vi får god och varierad vardagsmat. Jag gillar att laga mat, men på helgen. När tiden finns. Det här passar oss så bra. Och framför allt: Spar så mkt energi. Tacksam."

Fia

Maten är bra

“Tycker att maten har varit bra och hållet kvalitet. Har nog aldrig fått något som är dåligt eller smakar dåligt. Alltid fräscht och gott!”

Hamid

Mer än nöjd

“Vällagad och god mat, jag är mer än nöjd. Plus i kanten för jättebra och snabb hjälp när/om man behöver kontakta kundservice ☺”

Sarah

Viktminskningslådan har hjälpt mig

“Viktminskningslådan har hjälpt mig och hjälper mig att gå ner i hälsosam vikt på ett hälsosamt sätt, sakta men säkert som är det bästa sättet. Tack betterfeast!“

Mari

Bästa matkassen ever

“Så bra vardagsmat har vi nog aldrig haft. Hela familjen, 4 pers med två kräsna tonåringar äter som aldrig förr. Detta fortsätter vi verkligen med tills vidare 🌟🌟🌟🌟🌟”

Silvia

Mycket nöjd med helheten

“Jag började prenumerera på betterfeast matlådor, under min bröstcancer behandling. Men även för att jag lever med en funktionsnedsättning som påverkar min vardag. Jag är mycket nöjd med utbudet, variationen och kvaliteten, smaken på matlådorna.“

Barbara

Tyckte att leveransen var supersmidig!

“Bra portioner och all mat var supergod! Bra att man får med sallad och grönsaker som förgyller måltiden. Älskar att man sparar tid i vardagen på färdigmat! Då har man så mycket mer tid för annat! Kommer definitivt beställa igen!”

Rota

God mat

“God mat och pålitliga leveranser. Gick ner 17kg med viktminskningspaketet.”

Niclas