Betterfeast konceptet

Vill du att maten ska stå klar på bordet när du kommer hem? Är du trött på att handla på vägen hem från jobbet? Vi på Betterfeast har själva velat ha en enklare vardag och känt behovet av mer tid med familjen, därför skapade vi ett koncept där maten kommer helt färdig till dig och är hälsosammare än de flesta alternativen. Vi fokuserar på användningen av fiberrika spannmålsprodukter, rotgrönsaker, kål, bladsallader och köttet har vanligtvis låg fetthalt.

Du behöver inte spendera tid på att planera en meny för hela veckan – hos oss finns det en meny redo för dig där du kan välja bland 9 olika rätter för veckans fem dagar (specifikt för familjelådan). Säg adjö till den stressfyllda matlagningen! Vi har sköljt, tillagat och portionerat allt åt dig. Bara sätt in maten i ugnen, medan du slappnar av i soffan eller hjälper barnen med läxorna.

Vi erbjuder 3 unika alternativ – vår familjelåda med middag till hela familjen, ett viktminskningspaket med alla dagens måltider (frukost, lunch, middag & mellanmål) och vardagslådan där du kan skräddarsy hur många av dagens måltider du vill ha. Alla våra matlådor är genomtänkta och skapade för att du ska få en enklare vardag.

Våra matlådor levereras direkt till din dörr en gång i veckan. Maten är förpackad i lådor som är designade att behålla kylan så att du kan förlita dig på att vår leverans lever upp till livsmedelssäkerheten och att maten behåller sig färsk.

Framställningen av vår meny

Råvarans kvalitet är viktig och här på Betterfeast förstår vi vikten till varför kosten bör baseras på grönsaker, fullkorn samt hög kvalitet på våra fisk och köttprodukter. Vi har alltid hälsan, smaken och kvaliteten i åtanke med alla våra produkter. Vi har ett starkt fokus på att alla rätter ska ha ett högre innehåll av fiber, vitaminer, mineraler och många rätter har dolda grönsaker, t.ex. i vår köttgryta finns det nästan lika mycket grönsaker som kött. Vi har ett gott öga för att produkten ska leva upp till dina förväntningar: vi smaktestar varje dag och vi köper bara råvaror som vi vet lever upp till våra höga krav.

Vi vill skapa rätter som speglar den ständigt förändrande mattrenden. Dvs. att när vi skapar våra menyer hittar vi ofta inspiration från kök över hela världen. Det kan vara en indisk dhal, en marockansk soppa eller en thailändsk curry. Vi lägger också stor vikt vid användningen av ’superfood’: de livsmedel som är särskilt rika på andra vitaminer, mineraler, antioxidanter som till exempel chiafrön och quinoa, befinner sig ofta i våra rätter. Givetvis så har dem klassiska rätterna en stor plats i våra hjärtan och där vi ofta ger dem en ”hälsosammare” tvist.

Vi har ett bra samarbete med våra leverantörer, de är experter på att hantera och säkerhetsställa matsäkerheten och bibehålla färskheten av alla grönsaker, därför kan du förlita dig på att du får en produkt av hög kvalitet.

Familjen och vardagslivet

Familjelivet kan vara stressigt, barnen måste hämtas, det ska handlas, lagas mat och få barnen att börja med sina läxor eller läggas osv. Det skulle vara lite skönare om det fanns lite mer tid i vardagen. Men när kan ska man kompromissa? Resan till mataffären och matlagningen så klart! Därför finns våra menyer som är anpassade så att det passar för hela familjen. I familjelådan finns det 9 rätter att välja mellan under de fem dagarna i veckan vi levererar till, så det borde finnas något för alla. Det finns möjlighet att välja dagar med mer traditionella rätter och dagar som är mer ”hälsosamma”, du väljer själv vad som passar dig bäst.

Generellt är maten i familjelådan mycket barnvänlig och det finns alltid olika saker att välja mellan, allt från soppa till köttbullar (fisk, fläsk eller kalkon) och riktigt fredagsmys käk som hamburgare, spaghetti bolognese eller korv med äkta potatismos. Som vi nämnde tidigare vill vi hjälpa barnen att äta mer grönsaker och det är inte alltid lätt att övertala barnen att äta tex sallad, så därför har vi barnvänliga rätter som chili con carne eller kyckling med currysås som båda innehåller finhackade grönsaker som barnen inte märker av. Dessa är måltider är dessutom smakrika så att hela familjen kan äta samma rätter. De som vill ha det lite starkare kan också strö lite extra chiliflingor eller liknande.

För en lättare viktnedgång

Det kan vara svårt att gå ner i vikt, särskilt när du själv ansvarar för matlagning och inköp. Om du är trött efter en lång dag kan det vara lockande att beställa hem pizza eller när du handlar finns det många onyttigheter som lätt hamnar i kundvagnen. När du istället använder dig av viktminskningspaketet så är alla måltider redan ordnade åt dig och du behöver endast bara koncentrera dig på träningen och försöka upprätthålla motivationen.

Viktminskningspaketet är kaloriberäknat beroende på om du är man eller kvinna. Du ska ha ett visst antal kalorier per dag så mängden mat är avgörande för din viktnedgång. När du vill gå ner i vikt kan det vara svårt att upprätthålla motivationen om man bara får äta sallad och liknande för varenda måltid, därför kan du i vårt viktminskningspaket hitta mat som pasta, hamburgare och diverse såser. Vårt viktminskningspaket består också av råvaror som innehåller mycket fiber som mättar väl och som dessutom tillfredsställer smaklökarna. Några av rätterna är också lite nostalgiska som t.ex. korv stroganoff, för att det är också viktigt att det finns lite ’comfort food’ i en viktminskningsprocess.

Om du vill gå hela vägen har vi ett annat viktminskningspaket som heter ”Sommarpaketet”, den inkluderar en 3-dagars smoothiekur och sträcker sig 4 veckor. Ibland kör så kör vi också säsongsspecifika kampanjer och då kan du ha tur att få träningsmaterial som ingår i priset. Så håll koll på olika tävlingar som finns på våra sociala medier!