Förvalda rätter

Deklaration

Vardagslådan vecka 21 (20. - 26. maj)

Dag 1
Frukost: Sommargröt med fläderbloms- och jordgubbskompott
Lunch: Sandwich med kycklingsallad
Middag: Sallad med marinerad potatis och falafel
Dag 2
Frukost: Äggröra med zucchini och röd paprika, med bröd
Lunch: Pärlkornssallad med vårlök och kyckling
Middag: Vegetarisk chili med bulgur och creme fraiche
Dag 3
Frukost: Skyr med topping av mango och ananas
Lunch: Quinoasallad med kyckling, rödbetor och hummus
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis, paprikasås och ärtor
Dag 4
Frukost: Grovt bröd med sylt och ost
Lunch: Bulgursallad med grillade grönsaker och kyckling
Middag: Nötköttscurry med kål, serveras med ris och edamamebönor
Dag 5
Frukost: Kvarg med topping av svarta vinbär/hallon
Lunch: Pastasallad med kyckling, pesto och soltorkade tomater
Middag: Grekisk kyckling i fat med råris

Vardagslådan vecka 22 (27. maj - 2. jun)

Dag 1
Frukost: Birchergröt med hasselnötter
Lunch: Grovt bröd med hummus och råa grönsaker
Middag: Sallad med majs och kycklingspett
Dag 2
Frukost: Keso med bröd och sylt
Lunch: Asiatisk rissallad
Middag: Fisknuggets med örtdressing och bakade morötter
Dag 3
Frukost: Kokosskyr och hallon/äpplekompott
Lunch: Stekt kyckling med kikärtssallad och grillad paprika
Middag: Stora Kalkonköttbullar med ris, gul tomatsås och grönsaker
Dag 4
Frukost: Kokt ägg med tomat och fiberbröd
Lunch: Vetekornsallad med sojabönor
Middag: Pastarätt med nötkött, spenat, broccoli och champinjoner
Dag 5
Frukost: Vaniljkvarg med quinoamüsli
Lunch: Pastasallad á la Medelhavet
Middag: Köttbullar av nötkött med stekt potatis, zucchini och curry/mangodressing

Vardagslådan vecka 23 (3. - 9. jun)

Dag 1
Frukost: Rawgröt med valnötter och russin
Lunch: Sandwich med pestokyckling och sallad
Middag: Sallad med falafel, vetekorn och hummus
Dag 2
Frukost: Kokt ägg med bröd och mandlar
Lunch: Rödbetssallad med bulgur och kyckling
Middag: Spaghetti Bolognese
Dag 3
Frukost: Ostmassa med topping av svarta vinbär/hallon
Lunch: Rustik sallad med mandel och vitlöksdressing
Middag: Grekisk köttfärslimpa med bulgur, bönor och örtdressing
Dag 4
Frukost: Rågbulle med äpple och choklad med mandel
Lunch: Quinoasallad med tomat, zucchini och kyckling
Middag: Stekt kycklingbröst med pasta, tomatsås och grönsaker
Dag 5
Frukost: Persikoyoghurt med müsli
Lunch: Grön pastasallad med köttbullar av nötfärs
Middag: Kycklingfrikassé med potatis och juliennemix

Vardagslådan vecka 24 (10. - 16. jun)

Dag 1
Frukost: Dinkelgröt med äpple och hackade nötter
Lunch: Sandwich med tomatpålägg, kyckling och sallad
Middag: Sallad med quinoa och örtmarinerad kyckling
Dag 2
Frukost: Keso med rågbröd och sylt
Lunch: Sallad med ägg och rostade kikärter
Middag: Fiskfilé med potatis, persiljesås och morötter
Dag 3
Frukost: Skyr med mango och svartvinbärskompott
Lunch: Sallad med smörbönor, fetaost och falafel
Middag: Orientalisk kyckling med blomkålsris och sojabönor
Dag 4
Frukost: Kokt ägg med tomat och rågkex med havssalt
Lunch: Bulgursallad med bönor, majs, peppar och tahinidressing
Middag: Spaghetti a la carbonara
Dag 5
Frukost: Vaniljkvarg med müsli
Lunch: Grön pastasallad med keso och kyckling
Middag: pannbiff med potatis, stekt lök och ärtor